ΚΝΧ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΝΧ

Η τεχνολογία-πρωτόκολλο ΚΝΧ αποτελεί την κορυφαία επιλογή κτιριακού αυτοματισμού για κάθε τύπο κτιρίου. Σε αντίθεση με τα ιδιόκτητα πρωτόκολλα κάθε εταιρίας (τα οποία υποστηρίζει μόνο ο κατασκευαστής), το KNX είναι ένα ανοιχτό παγκόσμιο πρότυπο με περισσότερους από 500 διαφορετικούς κατασκευαστές που παράγουν προϊόντα που όλα αλληλεπιδρούν και λειτουργούν μαζί άψογα. Έτσι για παράδειγμα, αν μας χαλάσει κάποιο υλικό αυτοματισμού της Α εταιρίας και αυτή έχει κλείσει ή έχει για κάποιο λόγο πάψει να το παράγει, μπορούμε να επιλέξουμε το ίδιο υλικό μέσα από μια μεγάλη γκάμα που μας προσφέρουν οι πάνω από 500 κατασκευαστές υλικών ΚΝΧ.

Με το ΚΝΧ μπορούμε να ελέγξουμε τον φωτισμό, την θέρμανση, τα ρολά, τον αερισμό αλλά ακόμα και τεχνολογίες ήχου και εικόνας και ασφαλείας τοπικά ή και απομακρυσμένα μέσω τηλεφώνου, tablet κλπ. Επίσης, μπορούμε να ενοποιήσουμε το ΚΝΧ και με άλλα πρωτόκολλα αυτοματισμού, συσκευές ΙΟΤ κλπ. Αυτό δημιουργεί ένα αποδοτικό σύστημα το οποίο μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη.

KNX ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το ύψος την χρηματικής επένδυσης για την εγκατάσταση του συστήματος ΚΝΧ μπορεί να είναι ελαφρός μεγαλύτερο από αυτό μιας συμβατικής εγκατάστασης, Αν λάβετε όμως υπόψη την εξοικονόμηση ενέργειας, την άνεση, και την ασφάλεια που προσφέρει, σίγουρα θα καταλήξετε να επιλέξετε αυτό το σύστημα για το κτίριό σας. Ρολά, τέντες, θερμοστάτες, βαλβίδες θέρμανσης, αισθητήρια παραθύρων και φωτισμού μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του KNX. Η έξυπνη δικτύωση τους μειώνει την δραστικά την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου. Οι χρήστες του συστήματος, είναι σε θέση να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατανάλωση ενέργειας και τις δυνατότητες βελτιστοποίησής της ανάλογα με τους τρόπους χρήσης της.

ΚΝΧ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το έξυπνο δίκτυο για τον αυτοματισμό του σπιτιού διασυνδέει τις κάμερες, τους ανιχνευτές κίνησης, τους ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων και τους ελεγκτές ρολών με το σύστημα του συναγερμού και με το κινητό τηλέφωνο-tablet. Αυτό διασφαλίζει την προστασία και την ασφάλειά όλο το 24ωρο. Σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού, ο διασυνδεδεμένος ανιχνευτής καπνού σημάνει συναγερμό καπνού σε πιθανή διαρροή νερού ή αερίου ανιχνεύονται και αναφέρονται επίσης, αρκετά νωρίς έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά στο κτίριο.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ

Το σύστημα KNX είναι μια ευέλικτη επιλογή έξυπνου σπιτιού (ή έξυπνου κτιρίου) και μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων ή να εγκατασταθεί σε υπάρχουσες κτιριακές κατασκευές με σχετική ευκολία. Το σύστημα KNX είναι επίσης ένα επεκτάσιμο σύστημα με στάνταρ για το μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε σύστημα KNX μπορεί να επεκταθεί ή να επαναπρογραμματιστεί με ευκολία όταν χρειάζονται ή επιθυμούνται αναβαθμίσεις στο σύστημα. Η τεχνολογία KNX προσφέρει την τέλεια μακροπρόθεσμη λύση για μια ποικιλία διαφορετικών οικιστικών, εμπορικών και βιομηχανικών έργων, καθώς ολόκληρο το σύστημα μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται γρήγορα και νέα προϊόντα συμβατά με KNX εισάγονται στην αγορά.